Apua verkkolaskuosoitteisiin

Erityisesti monet yritysasiakkaat toivovat nykyään saavansa laskut verkkolaskuina. Verkkolaskuosoitteet ja erityisesti oikean välittäjätunnuksen löytäminen eri välittäjien välisissä verkkolaskuissa voi kuitenkin pahimmillaan aiheuttaa harmaita hiuksia. Tässä hiukan selvennystä aiheeseen ja siihen, kuinka osoitetiedot saa oikein Voississa.

Verkkolaskuosoite

Verkkolasku toimitetaan perille verkkolaskuosoitteen ja välittäjätiedon avulla:

  • Verkkolaskuosoite - Vastaanottajan lopullinen osoite, johon lasku toimitetaan. Usein muodoltaan OVT (003712345678) tai IBAN. Verrattavissa postilaskun postiosoitteeseen.
  • Välittäjätieto - Vastaanottajan käyttämä verkkolaskuvälittäjä, joka toimittaa laskun vastaanottajan verkkolaskuosoitteeseen. Usein muodoltaan OVT tai BIC-koodia muistuttava tunnus. Verrattavissa postilaskun postitoimipaikkaan.

Oikea välittäjätieto vaihtelee laskun lähettäjän käyttämästä välittäjästä riippuen, joten oikean välittäjätunnuksen löytäminen voi joskus olla hankalaa. Voissin osalta tähän saa kuitenkin apua Voissin välittäjätunnusvalikosta.

Mistä oikea osoite?

Usein asiakas toimittaa verkkolaskuosoitteensa ja välittäjätiedon samassa yhteydessä, kun pyytää verkkolaskutusta. Osoitetta voi myös hakea Tieken verkkolaskuosoitteistosta. Tieken osoitteistosta ei kuitenkaan välttämättä löydy kaikkien vastaanottajien osoitteita, joten varmin tapa saada oikea osoite on aina pyytää osoitetiedot asiakkaalta.

Miten osoite Voissiin?

Asiakkaan verkkolaskuosoitteen voi lisätä asiakkaan tietoihin joko suoraan laskun lisäyksessä, tai avaamalla asiakkaan tiedot asiakasrekisteristä.

  1. Lisää asiakkaan verkkolaskuosoite "Verkkolaskuosoite"-kenttään ja
  2. valitse oikea välittäjä välittäjätunnusvalikosta.

Välittäjätunnusvalikkosta löydät valmiiksi tallennettuna välittäjätunnukset, jotka toimivat Voissin välittäjän eli Nordean verkosta laskuja lähetettäessä.

Kun verkkolaskuosoitteena on IBAN, valitaan välittäjäksi ko. pankki. Jos siis laskun vastaanottajan pankkina on esimerkiksi Nordea, valitaan alasvetovalikosta välittäjäksi Nordea (NDEAFIHH).

Muita hyödyllisiä vinkkejä laskun lähetykseen:

Liitteen lisäys

Kopioi lähetetty lasku uuden pohjaksi

Kysyttävää?

Ota yhteyttä info@voissi.fi