Maksumuistutusten ominaisuudet, perintään siirto

Maksumuistutukset

Mikäli asiakas ei maksa laskua, lähettää Voissi maksumuistutuksen.

Voit valita, montako maksumuistutusta asiakkaillesi lähetetään. Mene asetuksiin ja valitse Muistutukset ja perintä-välilehti.

Voit valita:

  1. muistutusvälin yritysasiakkaille (min. 7 päivää)
  2. muistutusvälin kuluttaja-asiakkaille (min 14 päivää)
  3. muistutusten määrän (1-3kpl)
  4. Automaattisen perintään siirron

Muistutusväli? Eli monenko päivän päästä eräpäivästä muistutus lähetetään.

Muistutukseen lisätään muistutuskulu, joka on kuluttajalle 5,00 euroa ja yrityksellle 10,00 euroa (sis alv 24%). Muistutuskulu jää Voissille.

Perintään siirto

Automaattinen

Oletuksena kaikki laskut siirtyvät automaattisesti perintään. Näin mahdollisiin maksuhäiriötilanteisiin pystytään puuttumaan mahdollisimman nopeasti, jolloin saatavien perintä onnistuu todennäköisimmin.

Jos laskua ei muistutuksista huolimatta makseta, asia siirtyy Voissi-tiimiltä perintätiimille. Perintätiimi selvittää, miksi laskua ei ole maksettu ja kotiuttaa saatavan.

Manuaalinen

Voit ottaa automaattisen perintään siirron pois päältä klikkaamalla sille varattua ruutua. Tällöin perintään siirto tulee tehdä jokaisen laskun osalta erikseen.

Klikkaa "odottaa perintään siirtoa", jolloin saat listauksen laskuista, joita ei ole maksettu muistutuksista huolimatta.

Klikkaa nuijaa ja lasku siirtyy perintään.
(Vinkki: laskunäkymää voit muokata vaihtamalla lähetysaikaa sekä laskun tilaa.)

Havainnollistava esimerkki

Asiakkaana on kuluttaja Anni Ankka.

Olet valinnut, että asiakkaille lähetetään kaksi muistutusta, muistutusväli 14 päivää. Näin ollen Annilla on laskun lähetyksestä 84 päivää eli noin 3kk aikaa maksaa lasku ennen perintään siirtoa.

Käytännössä voitaneen todeta, että jokainen, joka laskunsa aikoo maksaa, on maksun tuossa ajassa hoitanut kuntoon. Mikäli muistutuksia lähetetään 3kpl, on maksuaikaa yhteensä 112 päivää eli hieman vajaat 4kk.

Perintä

Kuka?

Riidattomien saatavien perinnän hoitaa Laihian Laki Oy ja sen perintätiimin rautaiset ammattilaiset. Myös Voissi-tiimissä apuna on Laihian Laki Oy:n perintäammattilaisia.

Miten?

Lasku, jota ei ole maksettu muistutuksista huolimatta, siirtyy perintään joko automaattisesti tai toimeksiannostasi. Saat perinnän aloittamisesta aina ilmoituksen sähköpostiisi.

Mitä maksaa?

Perintä hoidetaan Laihian Laki Oy:n hinnaston mukaisesti.
Reilu peli: Maksat vain tuloksesta.

Lyhyesti:
Perintä onnistuu: Maksat palkkion, joka riippuu peritystä määrästä.
Perintä ei onnistu: Et maksa mitään.

Esimerkkejä palkkiosta:
Peritty Sinulle -> Palkkio (alv 0%)
100€ -> 20
500€ -> 60,56
2.000€ -> 161,90

Havainnollistava esimerkki

Anni Ankalle on lähetetty 550€ lasku ja kaksi maksumuistutusta. Anni Ankalla on siis ollut 84 päivää aikaa maksaa lasku.

Anni ei maksa laskua. 550€ jouduttaisiin kirjaamaan luottotappioksi.

Asia siirretään perintään. Mahdolliset lopputulokset:

  • Perintä onnistuu ja sinulle peritään 550€. Maksat onnistuneesta perinnästä palkkion 64,56€+alv. Luottotappio on muisto vain ja kassaan kilahti rahaa.
  • Perintä epäonnistuu, koska Anni Ankka on varaton.
    Lasku Sinulle 0€. Luottotappioksi jäi 550€ eli olemme alkutilanteessa eikä mitään menetetty. Saat ilmaiseksi virallisen luottotappiotodistuksen kirjanpitoosi.

Määrität itse asiakkaalle annettavan maksuajan (esim. 2 muistutusta = 3kk). Mikäli laskua ei vapaaehtoisesti makseta, perintä kotiuttaa sen. Jos perintä ei onnistu, et menetä mitään. Et siis voi hävitä.

Lisätietoja

Mikäli jokin askarruttaa, ota ihmeessä yhteyttä:
Voissi:
info@voissi.fi

Perintä:
Laihian Laki Oy
Perintäkäsittelijä Emilia Hietanen, p. 06-4770888, emilia.hietanen@laihian-laki.fi.
Mikäli Laihian Laki Oy ei ole sinulle entuudestaan tuttu, vieraile täällä.