/ laskun lähetys

Muistithan lähettää laskun?

Yleistä sääntöä sille, minkä ajan kuluessa lasku pitäisi lähettää, ei ole. Vanhentumisen estämiseksi lasku tulee lähettää viimeistään kolmen vuoden kuluessa, mutta me suosittelemme, että lähetät laskun heti tuotteen toimituksen tai työn valmistumisen jälkeen. Miksi?

Kassavirta paranee

Mitä nopeammin lasku lähtee liikkeelle, sitä nopeammin myös koittaa eräpäivä.
Kassavirta kiittää tehokasta laskun lähettäjää!

Oikeat laskutustiedot

Kun lähetät laskut heti varmistut siitä, että asiakkaalta saamasi laskutustiedot ovat ajantasaiset. Sovi asiakkaan kanssa myös laskun lähetystapa, eli halutaanko lasku esimerkiksi perinteisellä postilla tai vaikkapa sähköpostitse. Näin asiakas saa laskun siihen kanavaan, josta sen helpoiten löytää.

Laskun peruste

Varmista, että asiakas tietää, mistä laskutetaan. Lähettäessäsi laskua, muista aina eritellä laskulle tilattu tuote ja/tai tehty työ. Näin asiakas voi tarkistaa, että lasku on oikein.

Kun lähetät laskun heti, laskuun perustuva työ tai tilaus on edelleen kaikilla tuoreessa muistissa. Näin myös mahdolliset epäselvyydet on helpompi selvittää.

Vanhentuminen

Saatava vanhentuu kolmessa vuodessa ja sama pätee myös laskun perusteeseen. Mikäli laskua ei ole lähetetty kolmen vuoden kuluessa tuotteen toimittamisesta tai työn tekemisestä, ei sitä voida enää vanhetumisen vuoksi laskuttaa.

Laskutuksen nopean hoitamisen edut:

  1. Maksu kilahtaa tilille nopeammin
  2. Laskun lähetyksessä ilmenee epätodennäköisemmin toimitusongelmia
  3. Asiakkaan taloudellisessa tilanteessa ei ehdi tapahtua suuria muutoksia
  4. Mahdolliset laskuun liittyvät epäselvyydet on helpompi selvittää

Tarvitsetko apua laskutuksessa tai maksuvalvonnassa? Ota yhteyttä info@voissi.fi tai nappaa Voissi käyttöösi osoitteessa Voissi.fi.