Economy-posti elokuusta alkaen

Kirjepostin hinta on toistuvasti noussut eikä korotuksille näy loppua. Jotta pystymme jatkossa takaamaan vanhan tutun palvelun ilman välittömiä hinnankorotuksia, Voissi lähettää elokuusta 2023 alkaen laskut Economy-postilla.

Suurin osa Voissin laskuista lähtee verkko- tai sähköpostilaskuina. Jos lähetät laskuja kirjepostilla, lue alla oleva.

Economy, mitä se tarkoittaa?

Economy-kirjeet ovat Postin mukaan perillä neljänteen tai viidenteen arkipäivään mennessä postituksesta (vrt. Priority-kirjeet perillä kahden tai kolmen arkipäivän kuluessa). Kulkunopeus on siten pääsääntöisesti kaksi päivää aikaisempaa pidempi.

Huomioi eräpäivä

Jotta varmistat, että asiakkaasi saa kirjelaskun ajoissa maksuun, lisää halutessasi maksuehtoon lisäaikaa, esimerkiksi yllä mainittu kaksi lisäpäivää (valitse asiakas -> "muokkaa" -> kirjaa poikkeava maksuehto).

Jos et halua näperrellä jokaisen laskun kanssa erikseen, tai kirjelaskuja on paljon, voit halutessasi lisätä yleistä maksuaikaa kohdasta "Uusi lasku" -> klikkaa "Laskupohja, Muuta asetuksia".

Toistuva kirjelasku (esimerkiksi vuokralaiselle)
Lisää yleistä maksuaikaa, niin Voissi postittaa automaattisesti toistuvat laskut tämän verran aikaisemmin. Tällöin eräpäivänä pysyy vanha tuttu asiakkaasi kanssa sovittu eräpäivä, mutta asiakkaasi saa enemmän maksuaikaa.

Miten? Klikkaa "Uusi lasku" --> "Laskupohja, Muuta asetuksia". Tämä muokkaa automaattisesti myös toistuvien laskujen maksuehdot eikä muita muutoksia tarvita.

Kysymys: Olen sopinut osan asiakkaitteni kanssa maksuehdoksi 30 päivää. Jos muutan laskupohjasta yleiseksi maksuehdoksi 16 päivää, muuttuuko myös tuo sovittu poikkeava maksuehto?
Vastaus: Ei muutu. Kun muutat yleistä maksuehtoa (laskupohjasta), se muuttuu vain kaikille niille asiakkaille, joille ei ole asiakastietoihin kirjattu poikkevaa maksuehtoa.

Kun kirjelasku kyllästyttää

Lähetä laskut sähköpostitse tai verkkolaskuna. Sähköpostilasku on vastaanottajalla perillä heti ja verkkolasku viimeistään kolmen pankkipäivän kuluessa.

Mistä löydän yrityksen verkkolaskuosoitteen?

Yritysten verkkolaskuosoitteet löydät helposti osoitteesta https://verkkolaskuosoite.fi/ . Mikäli yritykselle löytyy verkkolaskuosoite, voit lähettää laskut verkkolaskuna.

Kysyttävää? Ota yhteyttä info@voissi.fi.