Mitä on laskun perintä?

Perintä tarkoittaa maksamattoman saatavan perintää. Perinnässä tarkoituksena on saada laskun saaja eli velallinen vapaaehtoisesti maksamaan erääntynyt lasku. Perintätoimisto Laihian Laki Oy auttaa Voissin asiakkaita perinnässä yli 40 vuoden kokemuksella.

Kuka voi periä?

Perintää voi tehdä laskun lähettäjä eli velkoja itse tai perintä voidaan antaa perintätoimiston, kuten Laihian Laki Oy:n hoidettavaksi.

Milloin voin antaa laskun perittäväksi?

Perintään voit siirtää kaikki laskut, jota ei ole maksettu muistutuksesta huolimatta. Saatavan tulee olla riidaton ja selvä.

Miten annan laskun perittäväksi?

Perinnän aloittamiseksi tarvitsemme vain kopion alkuperäisestä laskusta. Laskukopion voit lähettää meille esimerkiksi sähköpostitse laihian-laki@laihian-laki.fi.

Ilmoita lisäksi montako muistutusta olet laskusta lähettänyt tai laita muistutukset liitteeksi. Mikäli haluat meidän lähettävän maksumuistutuksen puolestasi, kerro tämä meille. Lisää saatteeseen myös kaikki velallisen muut yhteys- tai yksilöintitiedot, joita ei näy laskulla, esimerkiksi velallisen sähköpostiosoite, syntymäaika, muuttunut postiosoite, tms.

Huomioithan, että mikäli olet Voissin asiakas ja olet valinnut laskujen automaattisen perintään siirron (Asetukset -> Muistutukset ja perintä -> Automaattinen perintä) huolehdimme perinnän aloittamisen puolestasi.

Miten perintä alkaa?

Mikäli saatavaa ei makseta velkojan lähettämästä maksumuistutuksesta huolimatta, asia voidaan siirtää perintätoimistolle, joka lähettää velalliselle lain mukaisen maksuvaatimuksen eli perintäkirjeen. Mikäli saatavaa ei tästäkään huolimatta makseta, hoidamme asiakkaittemme puolesta myös suppean haastehakemuksen eli haemme tarvittaessa asiaan oikeuden maksutuomion ja siirrämme asian ulosottoon ulosmittausta varten.

Mitä perintä maksaa?

Veloitusperiaatteemme on: ei tulosta -> ei palkkiota

  • palkkio vain onnistuneen perinnän osalta
  • palkkion määrä riippuu perityn saatavan suuruudesta (tarkempi hinnasto kotisivuiltamme)
  • mikäli perintä ei onnistu, et maksa mitään
  • ei piilomaksuja: ei vuosi-, kuukausi-, toimeksianto- tms kuluja.

Kysyttävää? Ota yhteyttä laihian.laki@laihian-laki.fi tai soita 06-4770888.