Uusia ominaisuuksia Voississa

Halusimme tehdä laskutuksesta entistäkin helpompaa, joten lisäsimme Voissiin uusia ominaisuuksia. Alla lisää seuraavista:

  • Laskun tila ja lähetystila
  • Laskun toiminnot
  • Tuotekoodit
  • Käyttäjän käyttöoikeus
  • Perintään siirto

Laskun tila ja lähetystila

Hakiessasi laskuja voit määrittää laskun tilan ja lähetystilan, jolloin hakusuodatin listaa vain valitsemasi laskut. Voit siis määrittää useamman hakuehdon kerralla. Valitsemasi hakukriteerit näkyvät laskulistauksessa kohdassa Tila / Toimitus.

19.09.2018---laskut-2-m-1

Uustena lähetystilana löytyy nyt myös toimitusongelma. Näiden laskujen tai maksumuistutusten lähetys ei ole onnistunut, sillä vastaanottajan osoite on ollut väärä. Muuta laskuun oikea osoite ja lähetä lasku uudelleen (Laskut -> valitse oikea lasku -> toiminnoista Muokkaa ja lähetä uudelleen).

Laskun toiminnot

Nyt saat laskun tiedot auki klikkaamalla laskurivin lopusta kuvaketta Avaa lasku.

19.09.2018---laskut-2-mm-1

Sinulle aukeaa laskunäkymä, josta näet itse laskun, lähetystavan ja -tilan, alkuperäisen pääoman, avoinna olevan kokonaissumman, liitteet, hyvitykset, muistutukset sekä kirjatut suoritukset. Tutut toiminnot löydät näkymän oikeasta reunasta, josta voit esimerkiksi lisätä suorituksen ja tehdä hyvityslaskun.

19.09.2018---laskun-kym--2

Huomioithan, että saatavan myyntitapahtuma eli laskun pääoma näkyy punaisena miinusmerkkisenä summana ja ostotapahtumat eli suoritukset vihreänä summana.

Tuotekoodit

Jokaiselle tuotteelle tulee määrittää oma tuotekoodi. Tämä helpottaa tuotteiden lisäämistä laskuille sekä tuotekohtaisen myynnin erittelyä raporteilla.

19.09.2018---tuotekoodi-m

Mikäli vahingossa lisäät kahdelle tuotteelle saman tuotekoodin, Voissi huomauttaa siitä Sinua.

Käyttäjän käyttöoikeus

Voit tuttuun tapaan määrittää kunkin käyttäjän käyttöoikeuden laajuuden päävalikon asetuksista kohdasta Käyttäjät. Pääkäyttäjä saa käyttää kaikkia Voissin toimintoja, kun taas käyttäjä voi lähettää laskuja ja tarkastella niiden tiloja, mutta muuten muokata vain oman käyttäjänsä asetuksia. Useimmiten esimerkiksi yrityksen omistaja on pääkäyttäjä ja esimerkiksi yrityksen kirjanpitäjä käyttäjä.

19.09.2018---k-ytt-oikeus

Perintään siirto

Aloitussivulta näet nyt paitsi lähetetyt ja muistutetut laskut, myös toimenpiteitä vaativat laskut (esim. Toimitusongelma) sekä laskut, jotka ovat jo perinnässä tai jotka odottavat perintään siirtoa.

19.09.2018---aloitusn-kym--mm

Perintään siirtoa odottavat ne laskut, jotka ovat perintäkelpoisia, mutta joiden osalta automaattinen perintään siirto on estetty. Siirrä lasku perintään laskun toimintojen kautta, klikkaamalla Siirrä perintään:

19.09.2018---laskun-toiminnot-m

Huomioithan, että Siirrä perintään -toimintoa on mahdollisuus käyttää vain silloin, kun saatava on perintäkelpoinen eli laskusta on lähetetty vähintään yksi maksumuistutus ja sen määräajat ovat täyttyneet.

Kysyttävää, palautetta? Ota yhteyttä info@voissi.fi tai 06-4770808.