Sovitko asiakkaan kanssa, ettei maksumuistutuskuluja tarvitse maksaa?

Pääsääntönä on se, että maksumuistutuskulut ovat aiheelliset, mikäli suoritus on maksettu maksumuistutuksen lähettämisen jälkeen. Mikäli sovit asiakkaasi kanssa muistutuskulujen maksamisesta jotain muuta, tulee tarvittavat toimenpiteet tehdä Voissiin.

Mikä on maksumuistutuskulu?

Jos asiakas ei maksa laskua sen eräpäivään mennessä, lähetetään laskusta maksumuistutus. Maksumuistutukseen lisätään lain mukainen viivästyskorko sekä maksumuistutuskulu. Maksumuistutuskulu on kuluttajasaatavissa 5,00 euroa/muistutus ja yrityssaatavissa 10,00 euroa/muistutus.

Milloin muistutuskulu pitää poistaa?

Mikäli et halua, että perimme maksumuistutuskulua asiakkaaltasi tai sovit asiakkaasi kanssa, ettei maksumuistutuskulua tarvitse maksaa, muistutuskulu tulee poistaa kyseiseltä laskulta. Mikäli muistutuskulua ei poisteta, perintä jatkuu avoinna olevien viivästyskoron ja maksumuistutuskulujen osalta, kunnes asiakkaasi maksaa loppusaatavan.

Miten muistutuskulun voi poistaa laskulta?

Muistutuskulun poistaminen onnistuu Voissista Laskut -> hae oikea lasku -> Avaa lasku. Valitse Muistutukset-kohdasta haluamasi muistutus ja klikkaa Poista muistutuskulu.

13.03.2019---mmkulujen-poisto

Kun poistat muistutuskulun, kulu veloitetaan Sinulta, koska poistamisen jälkeen emme enää voi periä kulua asiakkaaltasi. Ennen muistutuskulun poistamista Voissi vielä varmistaa, että haluat varmasti poistaa kulun. Kun muistutuskulu on poistettu, laskusta jää avoimeksi se summa, mikä olisi ollut avoinna ennen kyseisen maksumuistutuksen lähettämistä.

13.03.2019---poistatko-mmkulut