/ eräpäivän siirto

Sovitko asiakkaan kanssa laskun muokkauksesta? Ota muistilista talteen.

Mikäli sovit asiakkaasi kanssa eräpäivän siirrosta, laskun uudelleen lähetyksestä tai hyvityksestä, muistathan käydä tekemässä tarvittavat toimenpiteet Voissiin.

Eräpäivän siirto

Mikäli sovit asiakkaasi kanssa eräpäivän siirrosta, muistathan muokata laskun eräpäivää sovitusti.

Muokkaa laskun eräpäivää näin:
Valitse oikea lasku ja laskun toiminnoista "Avaa lasku" -> "Muokkaa ja lähetä uudelleen". Muokkaa eräpäivä ja tallenna kohdasta "Vaihda eräpäivä". Valmista!

Huomioithan seuraavat:

  • Mikäli sovit laskun maksamisesta usemassa erässä, merkitse eräpäiväksi viimeisen erän eräpäivä. Voissi tarkistaa viimeisen eräpäivän jälkeen onko lasku maksettu ja mikäli ei ole, lähettää muistutuksen.
  • Eräpäivää voi siirtää ennen muistutuksen lähettämistä. Jos laskusta on jo lähetetty maksumuistutus ja laskuttaja haluaa siirtää laskun eräpäivää vasta tämän jälkeen, joudumme veloittamaan muistutuskulut laskuttajalta.

Laskun uudelleen lähetys

Asiakas on hukannut laskun ja haluaa sen uudelleen?

Laskun lähetät uudelleen näin:
Valitse oikea lasku ja laskun toiminnoista "Avaa lasku" -> "Muokkaa ja lähetä uudelleen" -> Lähetä lasku uudelleen haluamallasi lähetystavalla.

Huom! Siirrä tarvittaessa myös eräpäivää (ks. yllä kohta "eräpäivän siirto").

Hyvityslasku

Mikäli sovit asiakkaasi kanssa, että lähetettyä laskua ei tarvitse maksaa kokonaan tai osittain, tee laskulle hyvityslasku. Esimerkki: Asiakkaalle lähetetään lasku 100e, mutta myöhemmin hyvitetään tästä 50e.

Hyvityslaskun teet näin:
Valitse oikea lasku ja laskun toiminnoista "Tee hyvityslasku" -> hyvitä laskusta sovittu osuus ja lähetä hyvityslasku valitsemallasi lähetystavalla.

Muistutuskulujen poistaminen

Tuliko sinulle eteen tilanne, jolloin haluat, että muistutuskulut poistetaan asiakkaaltasi? Ohjeet muistutuskulujen poistamiseen blogissamme täältä.

Kysyttävää? Ota yhteyttä info@voissi.fi!